Nov 28, 2010, 12:04 PM

Дух 

  Poetry » Love
835 0 7

Духът ми силен е,

когато онзи ден във трепет

усетих твоя шепот.

            ***

Духът ми силен е,

когато със усмивка на лице,

кажеш ти "ах, дете".

       ***

Духът ми силен е,

когато, с погледа отнесен,

мечтания даряваш ти със песен.

      ***

Духът ми силен е,

когато ти ми кажеш с нетърпение,

"някои слънчев ден

порасналата ти

ще разбереш!"
       ***

Духът ми силен е,

когато със сърце

наречеш ме ти дете!

      ***

Духът ми силен е,

когато, без умора,

кажеш ти "не мога".

       ***

Духът ми силен е,

когато демонстрираш със респект

"не зависи то от теб"

     ***

Духът ми силен е,

когато без омраза каза:

"пълна скръб е в мойта фаза!"

    ***

Духът ми силен е,

когато без сърце

изрече ти на мене:

"дявол да го вземе,

мога и без тебе!"

       ***

Духът ми силен е,

дори когато ти реши,

че детето в мен си е дете,

но не прецени,

че то расте! 

© Петя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??