Бъдещето ни може да стане чудесно,
просто трябват усилия, грижи, вяра!
Но това, уви, просто никак не е лесно
в този наш свят тъмен, зъл, покварен!
Влекат ни егото и парата,
затова народът ни е слаб,
затова страда от слепотата,
мисли сал за единия хляб!
А светът е повече от храната,
затуй не мислете сал за пари,
ние забравихме човещината,
да бъдем чисти, щедри и добри!
Например вижте онзи просяк,
къде да се подслони той няма,
може да е към нас мил и драг,
но съвестта ни отново задряма!
Но все пак вярвам, че може
да се променим някой ден,
дано спре слепотата, Боже,
та всеки да е ощастливен!
© Георги All rights reserved.