Душата ми все повече се задушава
от въздуха сгъстен, опасно замърсен.
Боли ме, как гласът противен надделява
и завладява хиляди животи в своя плен.
Боли ме, как гласът омразен лъха от устата,
от устни от които аз очаквам само Твоя глас.
Неразпознат говори мракът, скътан във мъглата
и заличава ловко всеки опит за контраст.
Душата ми все повече се задушава
от въздуха сгъстен, опасно замърсен.
Но този вавилонски климат, Царят побеждава,
победата Му ще изгрее в онзи славен ден.
© Мария All rights reserved.
Благодаря от сърце и на прочелите и поставили стихотворението ми в "любими"!