Jul 5, 2010, 10:30 PM

Дуклат :) 

  Poetry » Humour
669 0 5

Виж ко, Маро. Кво да ти распраям?

Тръгнауми сабалъм, рану, пу роса.

Толкус път въряуми за иноту нящу,

стигнауми тамънка, подиря нощя.

 

И сига шти кажа, на тебе щи река –

мисийя й тува е, ей, не е шига!

Взелъ съм си плеткъ, ши плита чорапе,

да н` ни мъ одумвът таму кръй плита.

 

Ши следъ ги начи, наблюдач – един път!

`нспектур Неда знае му редъ!

Къдя чуждия дувар ши съ подпръ,

и с плеткъ у ръцетя, кой ши мъ угади, а?!

 

Знайш, олум, къкви са, пусто,

одят, брисат, сал да й им е густо.

Ас пъ нъл ши си плита, плитааа.

И пу идно оку скришну ши натзъртъм.

 

Пъ те кво ш` си мислат- туй да ми йе зорът.

Нек` им! Азе съм ербап.

Кат ги вида посли скришом да заождат,

чак тугас ши метнъ кракъ връзто крак.

 

Тъй, чи, Маро, в тъзи сложна схемъ,

аз ши саблидавам целия сокак.

Ай, почекай, кака, очивата да наденъ.

Бримки да н` испущам, с пустия чурап.

 

Еййй! Почна се веке. Ей ги на, пристъпат -

къмту сто чиляка – среща са имале, чак у Велинграта.

Ама язе – пуста, опустела,( пък и приминена,

в новия фустань,) преждъ съм си `зела за йедна ниделя...

 

Кой мъ знай, чи пусту, ши плитъ чурапе.

Кът са върна, значи – почвъм ги - дуклад,

подир дуклад. Ши дукладвам начи,

... кък плита чорапе, там, тъ чааак у Велинграт.

 

 

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Знайш, олум, къкви са, пусто,
    одят, брисат, сал да й им е густо."
    Жаргони като - "густо", се изтръгват трудно от речника на подрастващите - неприятни, измъчващи, дразнещи, трудно поносими!!!
    Забавно ли е!!! "Кво да ти распраям?"
  • Хах, Нелко - усмихна ме сериозно....
  • Чаками дуклада
    чък от Велинграда...
  • Хах...
  • Стаа ми рахат
    от таквоз дуклад
Random works
: ??:??