Aug 18, 2011, 11:30 AM

Дулсинея 

  Poetry » Love
1196 0 18

Дулсинея

 

Искам да извивам мигове в гласа ти мил,

приказки да шепна  в хилнати трапчинки,

да отпивам шерито ти „сладък водевил”

в сериал за любовта на две калинки...

 

Да те търся като злато - в пещера лъчиста,

карта да ми дращиш с чуден лабиринт,

да съм твоят граф - щурав Монте Кристо,

за целувка скочил с камък - в океана син...

 

като Дон Кихот да те спечеля, Дулсинея -

вятърните мелници преборил на барбут,

да си дом за мен във лодката на кея,

и платно на мачтата във оня вятър луд...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??