Aug 2, 2014, 6:55 PM  

Думи за нягога 

  Poetry » Civilian
339 0 1

Аз псувах всички комунисти,
но все го правех с нисък глас,
о, чувствата ми бяха чисти-
за издевателства над нас.

 

За туй, че бяхме по богати,
не можеха да ни простят,
че ни прислужваха аргати,
диван чепраз,че ни стоят.

 

Че бяхме против ТКЗ-то,
и против общия казан!
Че плувахме над дереджето,
и къра ни бе изоран!

 

Не спираха да ни тормозят,
и все ни сочеха със пръст,
и житото да ни извозват,
а данъка  ни да е тлъст!

 

Аз криех чувствата си даже,
и все възторжено мълчах,
понякога ги хвалех даже...
доде на гроба им се спрях!
02.08.2014г.Драгойново

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Аз криех чувствата си даже,
    и все възторжено мълчах,
    понякога ги хвалех даже,
    Но винаги от страх мълчах!"...

    - е предостатъчно !
Random works
: ??:??