Aug 7, 2024, 6:23 AM

Душата на едно дете 

  Poetry » Parody, Free verse
84 2 2

  Ах ти родино

с твойтешумове и цвтове

Ти пробуди радостта в моето сърце

от мъка и тъга громна

в душата ми

безпокорна.

 

  Аз тъй обичах тез цвтя

на зелената ливада 

и с ухилено лице 

да тичам около 

баба.

 

 От нейните чевръсти пръсти да поемам любовта

с която я дарявах когато бях около нея.

 

  С радост ме изпълваше тя

когато правеше в кусен качамак за моята душа.

 

  Ако можех щях да и благодаря за всичката доброта 

от нейна страна.

 

© Даниел Лулчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??