Неблагодарността разтваря черна паст
и вие с грозни гласове, продрани.
Огромно его настани се между нас
и бърза с доброта да се нахрани.
Душата си – измръзнал жерав, заслоних.
Слана ли в нас човешкото попари?
Горчи пелин в така объркания стих,
подгизнал от отровните отвари,
с които еликсир измамно подсладен,
подаде ми – изпих го – доверчива...
Предсмъртно днес танцува онзи жерав в мен.
С целувката Юда си отива...
© Надежда Ангелова All rights reserved.
Лесно добро не даваме и много бързо го забравяме.
Седем по седемдесет, бая баир ни се струва. Поне да не забравяме, що Христос за нас прави - да му благодарим и по неговите стъпки да вървим!