Две думи, казани накратко.
Две думи, казани без дъх,
а значат много...
“Колко?” Дай ми мярка!
Две думи да измеря с тежестта.
Две думи могат всичко,
а може би и нищо.
Изказани без воля за това.
Две думи могат да ни лъжат.
Две думи - да ни заблудят.
Но нека, припознали се наивно,
объркани във многото слова,
две думи да си кажем.
“Добър вечер"
и още много след това.
Две думи чакам аз
отново да ми кажеш.
© Веселин Добрев All rights reserved.