Apr 6, 2008, 10:08 AM

Две камъчета 

  Poetry » Love
577 0 9
резичките на уличката малка"
безцветно вече са изтляли
в очите наши като два въртопа
и в устните - диханно огледало.
Врата открехвам - широка,
ръка протягам - незакъсняла,
към дом със запечатан спомен
и мисли бистри, неподкупни.
Политам от цялостта излязла,
времето зяпнало, тихо спряло.
Картини зоват и напомнят
да пийна забрава за очи бездомни...
Пророчество ли някой го измисли
за камъчета в река стихнали,
с отблясък от мрак, в страна друга,
в дом, където сърце нощува.

© Мариола Томова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??