Jan 3, 2007, 1:45 PM

Две очи 

  Poetry
1042 0 1

В съня си  мой  открих едно момиче обляно във сълзи

                и мислех си уви , че всичко само сън било  е може би.

                Момичето вървеше редом с мен и страдаше във своите

                сълзи , стоеше там обърнала очи към моите очи...

                 Забързан аз със моите мечти ,момичето оставих там

                 сред нощните кошмари  и беди ...

                 Нали все пак в съня ми само то стои...

                 Събудих се – уви  ...   момичето до мен седеше обляно

                 във сълзи...     

                 Потънал сам във  празни мисли  , оствих го само да си стои  

                 Запитах се дали все пак ...   – от мен са породени

                 може би ... но уви в съня ми тя остана да стои сама                  

                 във своите сълзи...

                      Денят настъпва ноща да победи и всичките мечти и  

                      сънища да заличи .

                      Но ето идва нощ омайна във сини цветове , обгръща тихо

                      моите рамене .

                      Момичето до мене пак седи ...

                   И тихичко ридаейки  обръща пак очи към моите очи

                    Погледна ме и тихичко ми промълви                                                              

                    - Избърши ти моите сълзи ,защото сълзите в моите  очи

                      от тебе са родени те , уви...

                    Загледах се във тез очи , как хубави били биха без сълзи...       

                      В съня си аз се спрях облян от неините и моите сълзи

                      - Спри момиче не плачи ,  тез капчици вода ще бъдат мои

                      в  този миг  уви...

                      Избърсах мъката натрупана  във сините очи...

                      Как хубави са без сълзи , нали

                      Събудих се уви...

                      Момичето до мене пак седи , сега във нашите мечти

                      Но вече няма там сълзи , а само две хубави очи

                      Как хубави са те  нали...!!!

                            За моята съпруга Доби    1.12.06   Мадрид

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много е хубаво! Докосва и натъжава!
Random works
: ??:??