ДВЕ УСПОРЕДНИ ПРАВИ
Не ми се никак нрави,
че нашите съдби
са успоредни прави;
и без да се надява,
сърцето ми скърби,
че в тази равнина
не ще са те една.
Две успоредни прави
са нашите съдби,
сърцето що да прави,
освен да се надява,
че нейде може би –
в друг свят и равнина,
ще бъдат те една.
© Раммадан Л.К. All rights reserved.