Две в едно
"Приемам,че живеем като двама,
макар че любовта ни е една..."
Шекспир
Две личности, два пътя.
И животите ни два са.
Различни във усмивка, болка и тъга.
А любовта ни? Тя - единствена и цяла
роди ни пак - един за друг сега.
И ето - аз съм твойта сила,
"безценно ценничко" за мен си ти.
Необходимост най-потребна
и плахост, и копнеж.
И думи, търсещи сме с тебе,
жадуващи да срещнат плът,
отнемайки реалния ни свят
да вливат те вълшебство ново.
Така в безвремие ще тръпнем,
ще чакаме това да няма край.
.....................................................
Но пак животът ни потръгва
натам, където онзи водопад
два пътя има. Две лица.
Две болки. Две слънца.
В едничка мисъл - любовта.
© Теодора Тотева All rights reserved.