ДВЕ ЗЕНИЦИ
Аз срещнах много хубавици
във китката на младостта…
За мен, обаче, в две зеници
ми е събрана любовта!...
Те, щом с усмивка ме погледнат
и най-свенливо се сведат,
към мен ръцете си протегнат
и щедро всичко ми дадат…
Аз все ги търся с поглед влюбен!
Мен всеки ще ме разбере…
Изгубя ли ги, се изгубвам!...
Душата ми душа бере!...
© Христо Славов All rights reserved.
Браво, много ми хареса!