Изгрев!
Слънчевият диск издига се полека,
усмихнат, пръскайки на вси страни
лъчи гальовни, топли, златолики,
за новий ден ни буди с полъх лек!
Ден!
Ден единствен - винаги неповторим
и все по-омаен от предишния ще бъде
едничка нам опора, спомен, сила
за наш`то Утре - той ще Е!
Залез!
Отмина тоз прекрасен ден, уви,
той само спомен в нас ще си остане,
но с залеза прекрасен ти забравяш
за болката по загубата на деня!
© Ивелина Симеонова All rights reserved.