Двупосочен билет
Дрипав скитник, залъгал глада,
стръкче нежност с надежда прегърнал,
куц, самотен, в неволя обръгнал,
броди тъжен, премръзнал в дъжда.
Свикнал вечно да скита недраг,
стиснал здраво билет двупосочен,
луд, отритнат в света, непорочен,
сбира милост – смирен и всеблаг...
© Плами All rights reserved.
СТРАНСТВАЩИЯТ
Дочувам стъпки
По тъмната улица,
Иначе тиха,
Но не и сега.
Дочувам въздишка
Толкова тежка,че
Капка съчувствие капна
Върху моята душа.
Уличната лампа
Блещука едва.
В мрачината се вижда сянка,
Извиващо мъчно снага...