Дядо клош стана Коледа
(постконкурсно)
В търсене на света топлинка
очите се отвориха,
че я няма извън дома.
Ръцете се помолиха
с писалка в ръка,
изповядаха състрадание,
за да не тежи на трапезата.
Докога любителската поезия
в нашата страна
ще използва страданието на хората
за музичка?
с(к)офия
януари 2015
© Братан All rights reserved.