Дядо Коледа се влюби в мен
Той не влезе при мен през комина,
но сам дойде при мен в нощта,
седеше дълго до топлата камина
и ме наблюдаваше докато спя.
Седеше в бяло и червено пременен,
загледал се в моята снимка в рамка...
Попита: "Искаш ли да дойдеш с мен -
не за друго търся си Снежанка?!"
Взех премръзналите му ръце
и ги стоплих с дъхът си,
а той погали белоснежното ми лице
и плахо каза: "Красива си!"
Сънувам ли, глътка чай отпих,
а той ме погали с поглед от обич червен,
докоснах ръцете му и се смутих -
Дядо Коледа се влюби в мен!!!
Но случайно падна му брадата,
голяма съм, а вярвам в чудеса
и откри се лице познато,
което подарък ми носи в нощта.
А нямаше нищо в щедрите му ръце,
но сутринта под елхата светеше чудно,
подарък не в кутия, а в сърце,
което беше с много обич пълно.
13.08.2008
© Радослава Михайлова All rights reserved.