Вечерно време. Пухкав мрак.
И облаци над мен висят.
Проскърцва порта. Къщен праг.
А пътят - с камъни посят.
Вечерно бреме. Селски двор.
И къща мъничка пред мене.
Черница стара. Нисък бор.
И тук преди билò е ден.
И делник труден. Празник свят.
И тук живота е звучал.
И ден денувал. Дворен цвят.
И тука дядо е гълчал.
Комин без дим. И няма звук.
Навред е само тишина.
А аз стоя - последен внук
и търся, Боже, светлина!
© Никола Апостолов All rights reserved.
Радостен съм, че сте харесали написаното!
Желая Ви хубав ден и поздрав от мен!!