И тихо стана, изправи се тя,
И тихо тръгна, замина си тя,
И тихо подмина те, сякаш не бе там,
И тихо замина си в необятния свят,
И тихо донесе ти вятърът една сълза,
Една сълза, която ти казваше:
"Обича те тя!"
И тихо падна ти, зарида,
И тихо дъжд от сълзи заваля,
И тихо погледна ти към небето,
И тихо попита: "Защо ми я взехте?"
Но отговор нямаше за теб там тогаз,
Само тихият дъжд ти нашепваше:
"Защото така..."
Тихо дъждът дойде и отмина,
Тихо сърцето ти спря да тупти,
Тихо в ридания давеше се душата,
Що ти сам си беше погубил.
Тихо стана, изправи се ти,
Тихо, полека, тръгна, замина,
Тихо последва следите в калта,
Да откриеш отново ти свойта принцеса!
© То All rights reserved.