В това подмокрено, дъждовно време -
пред тебе искам да призная -
идея в утрото лениво дреме
с коняк в кафето и във чая.
И ако искаш да си плътно с мене,
върху ти капка да не падне,
недей към Витоша в сумрак поглеждай -
ще бъбрим кротко тук... до пладне.
© Иван Христов All rights reserved.
залети улици и къщи
и болката ми изведнъж
не може в стих да се превръща.