Mar 9, 2013, 10:13 PM

Дъждовно 

  Poetry
481 0 2

Понякога няма дъжд

и реките са слепи.

Облаците скучаят,

а вятърът е погребан.

 

Тогава аз и ти жънем тишината,

събираме плодовете на любовта,

молим се щъркелите да отлетят.

Време  е да подслоним есента.

 

В килера е заето.

Настаняваме я между нас.

Подухва кичур от косата ми,

а ти прилежно го връщаш на мястото му.

 

Разпръсвам с длан нападалите

по раменете ти сухи листа.

Стеля тялото си като утринна

тежка мъгла върху твоето.

Отразяват се един в друг погледите ни.

 

Ето, че заваля.

Понякога има дъжд.

Дъждът е солен,

на кристали.

 

 

 

 

© Габриела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??