Jun 10, 2009, 3:20 PM

Дъждът заплюва лилиите 

  Poetry » Other
663 0 2

Дъждът заплюва лилиите, белите им устни,

впрегнати в двуколки, плюе и гребе вода

от попови лъжички, ръси я надменно

над малки риби с каменни уста,

над пейките край езерото. Той наблюдава,

следи надбягването им; дъждът описва

летален кръг над неговата права,

която натежава, пълна с дъжд и висва,


но тича в очилата му разнищен дъжд,

отлива се над каменните вази,

прелива чернописната им ръж,

но с нещо в ноктите си той я пази.

Дъждът издува тлъст и плъстен мях,

прилепя ризата му по ребрата,

притиска го, кове с тирета. Каза им аз бях

на три езика ихтиос. А вдън стъклата


сгъстяват се, от въздуха го вадят

подслони, сушини с резлива смъд.

По рибя кост дъждът ще го остави,

ще му отлее стъклената плът...

Той става и размества с очилата си

накапал въздух, лъхнал дъжд.

Двуколка лилиева бавно влачи

каквото тяло е останало от този мъж...

 

© Елед вен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Обичай силно и истински...
    каквото е останало,
    най-вече истината и честността!
    Само тя си струва! !!!
    Поздрави!

    пп: харесва ми да те чета.
  • Иди на същото място в слънчев ден. Сама. Ще бъде друго. И прочети как А и Б се срещнаха в "Наследници на куфара". Ти може би ги познаваш...
Random works
: ??:??