Nov 13, 2009, 9:00 AM

Дървото на живота 

  Poetry » Phylosophy
4311 0 15

Животът е дърво хилядолетно,

забило корени дълбоко във земята

и дънерът му мощен вековете

изграждали, епоха след епоха.

 

Развивали се стволовете здрави,

със сокове ги хранела земята

и клоните издигали листари,

нагоре, да достигнат светлината.

 

В короната широка, необхватна,

животът си наливал плодовете,

растели и окапвали листата, 

но дънерът посреща вековете!

© Ракина Радева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??