Дървото на живота
Ще кажа, ако трябва да съм реалист,
че дървото на живота капе лист по лист!
Не ще го застигне естествена смърт,
а ще го изкорени някой дядо дърт!
Господ живота и смъртта ни е дал,
а с какво право го отнемаме ние – няма смисъл и морал!
Всеки от нас се мисли за вечен,
но как ще е, като не е човечен!
Кой наричаме животно ние –
онези, които пасат, или онзи, който вие?
Но в крайна сметка кой животното е тука,
кой наранява и убива, а после вика „Скука!”?
И така животът свършва недовършен,
до дървото на живота лежи нов клон откършен!
Не се ли оказва човекът животно, а животното – човек?
Още колко остава? Година или век?
Замислете се сега вие !
Истината не бива да се крие!
© Нощна Сянка All rights reserved.