Дървото на Юда порасна голямо.
Заедно с него порасна и Юда!
Разлисти таланта си–древен и грозен,
предаваше всички наред.
Предаде баща си, предаде любимата,
предаде детето във себе си...
Предаде приятел, предаде си кучето,
предаде мечтите си звездни.
Целуваше всички, но никого истински,
със някаква сбъркана жажда...
Накрая предаде земята, която
го чакаше – мека, прощаваща...
Там – под дървото на Юда.
© Мариана Иванова All rights reserved.