И казват, че жената
била родена от ребрата
на първият човек.
А може би човекът,
създаден бил е за това –
да се роди жената,
да пресъздава и пази красотата.
Уви, откакто на света е,
оплювана е често, всеки знае.
Наричана е „необходимо зло“,
а търсят в нея всичко най-добро.
И да е кротичка сърничка,
и работлива, без да жили,
разбира се, пчеличка.
Да готви, храни, мие, чисти,
и трупа зимнина,
и като мравчица да е добра,
но…
В леглото да е хищник без умора,
тигрица и пантера, и химера,
и лунна самодива, изваяна богиня
и жрица, безкрайно вярваща
светица, която винаги прощава…
Да няма мнение, но ум да има
и избирателно да бъде приложима…
Е, не – животно като туй не съществува!
© И.К. All rights reserved.