Преливат трели на рояла
от славей гиздав, затормозен в клетка,
да цял куп грозни, подли каки,
жадуващи едва ли не - световна слава!!!
Не вижда тя, че няма шепа право -
воювайки за него чрез най-подла драка
да се издигне във очите на човека
и егото и да остане цяло!
Пази се!!! Не издавай собствените рани!
Недей допуска визия без каска !!!
Носи връз тебе най-масивна броня!
Прикривай всяка своя мисъл,
че току-виж - животът станал кисел!
Не нарушавай свойте си закони!
Не сваляй свойта блага маска -
от всеки ъгъл - дебнат врани !!!
© Момчил Манов All rights reserved.