Jan 23, 2008, 11:01 AM

Един Живот 

  Poetry » Other
611 0 3

Добър да си, е лесно,
но злоба трупаш всеки ден
и е някак неуместно
с ръце да се покриваш унизен.


В момент красив и шумен
добродетелите са на мода,
но утихне ли умът ни буден,
всеки гледа своята угода.

Затова и търсим ний безспирно
някой от нашата порода,
някой, който да се труди неуморно,
не само зарад своята угода.

Когато го намерим, пък е късно -
парченцата от нас са разпиляни
но ако го е грижа всъщност,
с любов и нежност ще зашие всички рани.

Да бъдеш сам човек, е лесно,
но да бъдеш цяло с някой, е изкуство,
своя крепост да строиш на тясно
и да пазиш своето богатство.

Да цъфтят цветя пред нея
и небето винаги да бъде ясно,
мравките в дупките си да вилнеят
и всичко тук да е прекрасно.

Докат мъглата се не спусне,
попари бедните цветя
и слънцето дори не пуска
да види крепостта.

И в таз картинка непрогледна,
когато всичко е в тъма,
злосторници коварни, с чук и брадвичка в ръка,
щастието наше неизмеримо
крадат и трошат, без капчица чувство за вина.

Мъглата щом се вдигне,
оставаме сам-самички на света
и всичко е така безмълвно,
чува се само стона на една тъга.

И почва всичко сякаш от начало,
но с една голяма празнина -
не е останала и частичка добрина,
пък и да си сам е най-лошата съдба.

© Габи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Впечатляващ стих!
    с обич, Габи, за доброто ти сърце.
  • И почва всичко сякаш от начало,
    но с една голяма празнина -
    не е останала и частичка добрина,
    пък и да си сам е най-лошата съдба.
    Браво, Габи, благодаря ти за този хубав стих !!! Природата празнини не търпи - вярвай, че твоето празно ще се запълни с любов и доброта, защото ти самата си любов и доброта !!! Прегръдки !
  • Браво, Габи!!!Възхитена съм!!!Браво!!!
Random works
: ??:??