Денят ми строг,
в сърце с порок,
го драснах днес във календара.
Отмина той
по пътя свой,
като позната дреха стара.
И се роди
от рой звезди
поредният ми ден прозрачен.
Един неврон,
като пирон
забит в живота многозначен...
© Никола Апостолов All rights reserved.