След поредните бомбардировки
София се запознава с Ада.
Горе, над всички наши установки,
той решава да прекрачи прага.
Нападателите наши многобройни
столицата в пламъци превръщат.
Измежду куршумите поройни
той напредва и смъртта прегръща.
Като дявол той се врязва във врага.
Летящата му крепост мигновено сваля.
Опасностите намалява над града
и гибелта на много той предотвратява.
Смело пилотът прежалва плътта.
През куршумите минава той.
Поема директен курс към смъртта
и се превръща в народен герой.
© Сандостен Калций All rights reserved.