ЕДИН ЗАВЕТ
Печатът стар
е велик олтар;
червен и бял –
велик идеал…
Вехтият завет
за мъдър свет -
заветът прастар
на звезден колар
ще вдигне завчас
народната свяст
и озарено небето
ще промени битието…
Битието – нерадо и тежко,
ще стане човешко…
© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.