Колко струва билетът до Марс?
За обратно не искам да зная.
Уморих се от земния фарс,
Марсианец да стана желая.
Тук ми писна да слушам лъжи,
да ме ползват за чужд интерес,
да множа свойте крехки мечти…
Няма бъдеще, няма прогрес…
Англичанин не става от мен,
а в България само тревога.
Тук попивам сълзите вгорчен,
че вълшебства да правя не мога.
Дядо казваше някога: “Знай,
идват лоши години за всички.”
Лошотията днес не се трае.
Любовта се разбира с кавички.
Там, на Марс, в идентична среда,
пак пустиня, но не и от хора.
Ще крещя, ще мълча, ще творя
и, Родино, за теб ще се моля.
© Валентин Йорданов All rights reserved.