May 13, 2008, 7:51 AM

Една... 

  Poetry
517 0 12
Една несбъдната мечта,
    останала от детските години.
Един недосънуван сън
    и толкова надежди след това...
Една ненарисувана картина,
    боите на палитрата засъхнали.
Един недонаписан стих,
    моливите се счупиха от сричане.
Един измачкан лист,
    поизбелял в годините, стои на масата.
Не стига въздух -
    душно е и трудно дишаш...
Всяка глътка въздух
    в буца се превръща.
Една забравена минута -
    с нея всичко се обръща.
Една вълна в морето
    търси своя бряг,
на него приглушено да отдъхне.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??