Oct 7, 2007, 1:04 PM

... една любов през септември... 

  Poetry
4047 0 10
С хладен дъх септември ме обгръща,
довел със себе си дъждовни дни...
Но сгушвам се до тебе вечер вкъщи
и сякаш на света сме сам-сами...
В ръцете си ме вземаш и усещам
как ти си всичко в моя малък свят,
и как септември - хладен и надменен,
не ще ми вземе теб и любовта...
Дори да се опитва - той е само
едно дъждовно, облачно дете,
а ти, момче, си моят летен вятър...
Ти слънце си над тихото море...
... И също като слънце ти ме топлиш
и караш ме да бъда по-добра...
... И също като вятър се закачаш
и нежно рошиш моята коса...
И знам, че нищо няма да ми вземе
теб, мое мило слънчево момче...
и нито този, нито друг септември
ще може обичта ми да възпре...

© Теодора Стефчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??