ЕДНА РАЗЛИЧНА КОЛЕДА
Пада снегът през поредната нощ...
Елхите сияйни пръскат разкож...
Градчето, потънало в гъста мъгла,
притаило дъха си, очаква нощта.
Децата, заслушали се в приказки безкрайни,
за принцове, принцеси и замъци сияйни.
Камината свети и пръска искри.
Коледния дух отново съживи.
Едно дете обаче потънало е в самота,
едно дете очаква премръзнало нощта.
Продраната му дрипа от вятъра се вее.
Душата му нещастна за любов копнее.
Дрипаво момиченце с ангелски криле,
в нощта върви с премръзнали нозе.
То коледната песен тази нощ не пее.
То няма свиден дом, където да се сгрее.
В дванайсет през нощта камбаната заби,
малкото момиченце в ъгъла се сви.
И посрещна Коледа съвсем само
без подслон, храна и коледно дърво...
© Симс All rights reserved.