Едно малко непукистко стихотворенийце
Дали ще живея безчувствен и сам,
или ще се рея в любовна омая -
какво ще се случи не ща и да знам,
защото, приятелю, все ми е тая!
Дали ще се къпя в пари и разкош,
или пък за всичко това ще нехая
и все ще си ходя във джоба без грош,
на мене, приятелю, все ми е тая!
Ще живея ли дълго или днес ще умра
на пода сред мрака на моята стая;
ще дерзая напред или просто ще спра,
знаеш ли, друже, че все ми е тая!
Все ми е тая дали ще вали,
или пък безмилостно вън ще припича.
Все ми е тая дали ще боли,
когато напразно съм някой обичал!
На Бог ли живот и душа ще даря
и после усмихнат ще вляза във рая;
или в ада с безброй грехове ще горя,
бих казал, приятелю, все ми е тая!
Това е последната строфа от мен;
не искам да ставам банален накрая.
От мойте проблеми си тъй отегчен,
понеже, приятелю, все ти е тая!
© Цветелин All rights reserved.