На хълма, горе,
седи едно момиче.
С бляскави,
изпълнени с мечти очи.
Вятърът играе си с косите ù,
спуснати, разляти като
морските вълни.
А усмивката ù слънчева
прогонва и най-мрачната тъма.
За всички стига обичта ù
и раздава я
без да иска нищо в замяна.
На върха седи,
понякога самотна,
с взор отнесен
в безкрайността.
В света голям и необятен,
тя върви безстрашна и
мечтае да го покори сама.
Малка, искрена по детски
още вярва в чудеса.
Любов от приказки сънува
и чака принц да я събуди сутринта.
Зли вещици я нараняват,
но изправя се и продължава.
На суетата гръб обръща,
стъпче всичко злобно и
върви с високо вдигната глава.
Едно момиче,
с феи и ангели по пътя тича.
И знам,
един ден ще сбъдне си мечтите.
Всички до една!
© Деница Гогова All rights reserved.