Едно момиченце с кокиченце
вървеше си по уличката "Втора".
И срещна три синигерчета
горе на стобора,
четири калинки под листата
търсещи на Слънчо топлината.
Пет палави момичета го подгониха
и хукна то към крушата отронена...
Едно пораснало момиче със кокиче
върви си пак по уличката "Втора".
Поспира се и спомня си за детството на двора.
© Милена Минчева All rights reserved.