Apr 5, 2008, 7:04 PM

Еднооко сърце 

  Poetry » Love
478 0 3

Не видя ли, когато си тръгна онази -

дебелата, с къси крака?

Лъжливо живяла, целенасочено пазила

тайната, че тя е любовта...

Не видя ли я? Толкова грозна е.

Изсипа се тежко отгоре. Замрях.

Прегоряла от страсти, колхозна,

с тен от  мъки  и бръчки от грях.

Как не си я видяло, сърце! Невъзможно е!

Ти за мене работиш, не за слава навън.

И сега  биеш в такава тревожност,

недоспало от ревностен сън.

В тези нощи с упойка от блянове

тя е сторила също като с други. Избира ги.

И днес си еднооко затова,по план

очите любовта колекционира ги.

Не те  е ослепила наведнъж,

да мине време и да се завърне.

Завалят ли спомени в дъжд

ти вече сляпо ще си... За да те прегърне.

 

© Ниела Вон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??