За себе си само мисли той,
смята се за център на вселената,
ала в тежък час кой ще го спаси, кой,
кой тогаз ще лекува душата му - ранената?
Той всичко иска да има,
без от това да има нужда,
иска само да взима,
копнее за собствеността чужда.
И той се смята за велик,
за Цезар, за Наполеон,
а всъщност жалък е циник,
а всъщност спукан е балон.
И кой тоз човек ще обича,
кой ще му помага,
кой негов приятел ще се нарича,
кой грижи за него ще полага?
© Георги All rights reserved.