Не ме обичай. С мен ще ти е трудно.
Убийствено егоистична съм във любовта.
Ще те обсебя. Без магия ще те омагьосам.
Ще станеш друг. Аз неусетно ще те претопя.
Небето ще покрия с плащеница
и вятърът във клетка ще затворя.
Сред каменни стени ще ги зазидам,
ако си мой единствена в душата ти ще ровя.
Ще призова нептуновите дъщери
върху моретата да хвърлят мрежи.
Вълните със юзди да озаптят
и само аз да будя твоите копнежи.
Ти не разбираш...
Мога от любов да мразя,
с тревоги целия да те посея.
До прединфаркт със лекота да те разклатя,
а после като вино в теб да се разлея...
Не ме обичай. С мен ще ти е много трудно.
Изглеждам кротка, но съм цербер в любовта.
Любов такава зная, че убива.
Егоистична съм. Не мога чувства да пестя.
© Детелина Стефанова All rights reserved.