Mar 13, 2015, 8:23 PM

Ей го вятърът! 

  Poetry » Other
409 0 5

 Хайде, циганки,
приберете децата си от поляната!
Нека вятърът да разхвърли
кашонените ви къщички!
Приберете шалварите,
за последно изпрани,
избеляващи под напеклото
ранноесенно слънце!

 

Хайде, викайте
своите цигани непрокопсани
със умивките си
на тролейбусни перфоратори!
Стига слушали шака-дъм!
Стига боси
по тревата децата ви газили
жълти фасове!

 

Утре тръгвате
по небето след птиците.
Време е да се прибирате в градовете ни.
И студено е,
и е мокро в душите ви.
Ей го вятърът -
лятото върху
плътни облаци е обесил.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??