Apr 10, 2007, 10:11 AM

ЕКЗЕКУЦИЯ 

  Poetry
581 0 12
 


ЕКЗЕКУЦИЯ



Душата ми - цялата в кръпки,

задръстена с думи душа.

През нея - забързани стъпки

и тръпки - да я изкушат.


Сега я събирам на части

и търся изискан крояч -

за риза от мойте пристрастия,

секира - за моя палач.


Пречистени ангели пеят

за празника на ешафода,

а нежна ръчица на фея

към него невинно ме води.


Кръвта ми затопля главата

и тялото - тъй разделени...

Душата лети в небесата...

Какво ли остана от мене?!...


Наверно пънът ще запомни

очите на малката фея -

изпълнени с ужас, огромни...

Това ли остана от нея?...



Ванилин Гавраилов

© Ванилин Гавраилов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??