Екзистенциализъм
Порив! Неочакван разрив на ума.
Патос или лета в символ на плода.
Като степен – трудност на живот,
настъпили обрати и мемоари на кивот.
Ембрио или генеза, метаморфозата в едно,
капка кръв и серум във пипета,
сърдечен удар и тонус на “недро”.
Глътка въздух – пълна алвеола,
снета фага или бактериола.
Страшната и невъзможна фенилкетонурия,
без синдром на булимия.
Счупена кост – тазова фрактура,
май се изгуби всякаква култура.
Напред или обратно, нека се реши -
здравето или парите, от кое да се лиши.
© Цвети Калинова All rights reserved.