Емигрант
Ах, как искам да стана емигрант,
да напусна тая страна,
а там, като другите останал сам,
да се хваля с нейната красота.
Ще забравя за заплатата каква е била,
че завист голяма и злоба има.
Ще се гордея със свойта страна
и ще я обичам за трима.
А когато оклюмам, затъжа
някъде там в чужбина,
ще подсмърчам, ще плача и ще рева:
- Колко ми липсваш, Родино!
Ако ли пък разбера,
че са се натъманили нещата?
Ще се върна пръв и аз да бера
заедно с всички от благата.
5.06.2012 Малък Петко
© Никола Яндов All rights reserved.