Скоро е
Еньовден
На спомена във сламената шапка
сложи ония дни
и другите, които идват.
Спомни си как ухае
най-безгрижният ти ден.
Усещаш ли
зашито в ленената риза любичето?
И перуниките
в очите ти изпращат светлина.
В поляна от омайниче дъхът ти пада.
Цялата вселена
сякаш в този миг се ражда...
Недей да търсиш слънцето зад облак
и песъчинката в окото
(сълзата е от нея...?)
На ум ли ти е, че си омагьосан?
© Маргарита Василева All rights reserved.
Поздрав!