1 Констатация
О, български мъже и дами,
вас всеки иска да ви мами!
2 Бащин завет
Баща ми каза едно време,
че път се свършва със вървене;
а работата ни ще свърши,
когато винаги се върши!
3 Характеристика
Та той със своите лъжи,
най-малко сто кила тежи.
4 Разговор със Стоичко
Попитали веднъж Стоичко,
защо на стол копаеш всичко,
а той най-скромно им рекъл:
-О, легнал аз не бих могъл!"
© Христо Славов All rights reserved.