БУРЕНЯСАЛА НИВА
Политическото семе,
както бързо избуява,
щом не се плеви навреме,
ох, горко на таз държава!
ОРЕХЪТ НА РАЗДОРА
Макар че още е зелен,
личи си ясно, че не втасва,
а орехът от ден на ден
все повече червясва.
ПАРТИЙНА ТРАНСФОРМАЦИЯ
На Бузлуджа качи се в темпо нявга Дядото,
но днес, ох, днеска погледни го младото:
обляно в пот, пуфти и се тътрузи,
че д.-то му я виж с какви е бузи!
(посвещава се на традиционния соц. събор на вр. Бузлуджа)
© Борко Бърборко All rights reserved.