КОНСТАТАЦИЯ
От небето падали персеиди,
но май не липсват и други партиди:
като гледам какво ни е дереджето –
и управниците са паднали от небето.
СМЯНА НА ТЕРЕНА
Сред сезона отпускарски,
ох, горкичките избраници,
зарад заем орешарски
в зала пак ще пържат задници.
ВЕТО И РУШВЕТО
С властта че уж не бил ортак,
по съвест Волен ще гласува.
Но „съвестта” му, ех, все пак
се питам, колко ли ще струва?!?
© Борко Бърборко All rights reserved.